HTML

Read & Eat

Ül egy fickó a konyhában, főzne, de nem tudja mit. És akkor jön a szikra, kipakolja a hűtőt, a szekrényeket, és alkotni kezd. Alkossatok vele :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Sertésszelet tejszínes málnaszósszal

2007.10.25. 23:13 Gasztromókus

A karajszeleteket csontlében pároljuk, mikor már majdnem ehetően puha, előkészítettnek is tekinthetjük. Sóval, borssal bedörzsöljük, serpenyőben, forró olajon hirtelen kisütjük. Egyáltalán nem baj, ha kellemes kérge lesz, mint a hirtelensülteknek általában, és egy nagyon kicsit le is kaphat a serpenyő aljára. Mikor a hússal elkészültünk, kivesszük az olajból, és az olaj nagy részét ki is önthetjük, annyi maradjon csak edényünkben, hogy bevonatot képezzen az alján. Ezután tehetjük a serpenyőbe a fagyasztott málnát, és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel. Ha felolvadt, sóval, borssal és ízlés szerinti cukkorral ízesítjük. Felöntjük főzőtejszínnel és addig kevergetjük lassú tűzön, míg nagyjából egynemű öntetet nem kapunk. Apró málnadarabkák azért lehetnek benne :)). Párolt rizzsel tálaljuk, közvetlen felszolgálás előtt díszíthetjük néhány szem fagyasztott málnával, ami pillanatok alatt deresedni kezd, így egyfajta kellemes hangulatot teremt. Természetesen, ha nem fagyasztott málnából készítjük, a friss gyümölcs is remek díszítéshez.

Szólj hozzá!

Címkék: kaja étel szakács főzés recept gasztronómia tejszín málna sertésszelet

A bejegyzés trackback címe:

https://readeat.blog.hu/api/trackback/id/tr82208379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása